Popis produktu
Jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou.
Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni.
Tradičně se bazalkové pesto používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty jako pomazánka.
Ručně a šetrně vyráběné pesto z bazalky v Čechách z české bazalky, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku a GMO.
Etiketa:
Bazalkové pesto s madlemi a piniemi – dochucovací pasta k přímé konzumaci.
Složení: bazalka min. 29%, extra panenský olivový olej, slunečnicový olej, madle min. 12% , pinie min. 6% , umeocet(Umeocet je vyráběn ze švestek umeboshi. Je to zcela přírodní produkt, který neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva). citronová 100% šťáva. Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 14 dní. Minimální trvanlivost do: uvedena na dně výrobku. Výrobek je šetrně pasterován.
Hmotnost 100 g
Vyrobeno v ČR.
Může obsahovat zbytky skořápek!
Hradecké delikatesy
Manufaktura vznikla v roce 2010 v Hradci Králové, kde výrobci těchto delikates žijí proto – HRADECKÉ DELIKATESY. Veškeré úsilí zaměřují na kvalitu a chuťovou vyváženost výrobků. Produkty jsou vyráběny z přírodních surovin, bez zbytečné chemie. Vše se vyrábí ručně, podle originálních receptur, u kterých je dbáno na vhodné kombinace bylinek a koření tak, aby byly chutné a zároveň i zdravé.
Při objednání do 18 h si můžete
nákup vyzvednout už druhý den od 9 h
Nakupovat můžete
až týden dopředu
Tipy na skvělé recepty
z našich produtků
Bezkontaktní vyzvednutí v chladícím
boxu ve Vrchlabí. Denně 9–21 h